Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

«Snill» MSBlast fjerner seg selv

En ny variant av det ellers plagsomme ormen MSBlast prøver å være hyggelig. Den laster ned patchen fra Microsoft og sletter seg selv etterpå.

Virusmonster
Den nye varianten, som går under navnene W32.Welchia, W32/Nachi og Worm_MSBlast.D, ser ut til å laste ned fiks både for Windows 2000 og Windows XP fra Microsofts offisielle nettsted. Deretter sletter den seg selv første gang maskinen startes opp i 2004.

Trøbbel-maker likevel

Dette betyr likevel ikke at du behøver å like ormen. I følge ekspertene vil den uansett skape mer trøbbel enn den vil være til hjelp. Dette fordi den skaper unødig trafikk på nettet. Ikke minst vil Microsoft-brukerne merke at det går tregere å laste ned patchen på vanlig måte.

MSBlast-ormen har i følge sikkerhetsselskapet Symantec så langt infisert 570 000 PC-er og serversystemer verden over. Tallet er basert på nettadresser som viser tegn på infeksjon. Dette er imidlertid ikke det samme som individuelle maskiner, så tall et er og blir omtrentlig.

Usikre tall

En annen usikkerhetsfaktor er at flere av de «syke» adressene kan være oppkall fra maskiner som har blitt renset, sier Joe Hartmann hos Symantecs konkurrent Trend Micro til News.com.

Stikkord: internett, virus