Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dødsstraff for mobiltyveri

To menn er i Kenya dømt til døden ved henging. Bevæpnet med lekepistol stjal de en mobiltelefon.

Galge
John King’ori Wachira, alias Manga, og John Maina Mwangi, kjent som Blackie, ble sist uke funnet skyldig i innbrudd og tyveri. De to skal ha terrorisert huseieren før de stakk av med mobiltelefonen og 7 dollar i kontanter.

Ikke noe valg

Etter å ha mottatt et tips ransaket politiet huset der de mistenkte bodde og fant mobiltelefonen. Under rettssaken sa dommeren at han ikke hadde noen annen mulighet enn å dømme de to til døden for det brutale ranet.

Sidestilt med statskupp

Sist noen ble straffet med døden i Kenya var da 12 personer ble hengt etter et mislykket kuppforsøk i 1987.

Kan benådes

Dødsdommen for de to kan imidlertid bli gjort om til livsvarig fengsel. Kenyas nåværende president, Mwai Kibaki, har gjort om 195 dødsdommer til livsvarig fengselsstraff etter at han vant valget i desember i fjor, skriver Cellular News.

Stikkord: Mobil