Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia og Sony Ericsson øker

Ferske tall viser at Nokia og Sony Ericsson hadde best vekst i andre kvartal i år. Samsung går noe tilbake.

Nokia 3100
Nokia dominerer verdensmarkedet for mobiltelefoner med en markedsandel som steg fra 35 prosent til 37 prosent i andre kvartal i år. Nest størst er Motorola med 14,2 prosent. Det er en nedgang på 1,2 prosent det siste kvartalet.

Slutt på oppturen for Samsung

Samsung har fremdeles som mål å bli nest størst, men etter en periode med kraftig vekst falle selskapet nå litt tilbake fra 15,4 til 12,1 prosent. Samsungs telefoner er imidlertid i snitt noe dyrere enn Motorolas, og dermed hadde Samsung større omsetning enn sin nærmeste konkurrent.

Stabilt for Siemens

Siemens forble omtrent uendret med en tilbakegang fra 7,4 til 7,3 prosent, mens markedsandelen for Sony Ericsson gikk opp fra 5 til 6 prosent, mye takket være den gode mottakelsen T610 har fått både i Europa og i Asia. Sony Ericsson sier imidlertid at selskapet må ha en markedsandel på 7 prosent for å tjene penger.

Ericsson var større

Det kan være verdt å minne om at Ericsson alene hadde en markedsandel på 10 prosent for bare tre år siden.

Tungt for LG

LG sliter også med å finne fotfeste og gikk litt tilbake i andre kvartal. LG har nå 4,8 prosent markedsandel, mot 5,2 ved forrige oppsummering, melder Telecom Asia.

Stikkord: Mobil