Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Straffetoll på databrikker

EU har innført en straffetoll på 34,8 prosent på databrikker fra Hynix Semiconductor Inc. Men Samsung går fri.

Sør Korea vs EU
Sør Korea reagerer sterkt på handelsrestriksjonene USA og nå også EU har innført. EU har i likhet med USA kommet til at Sør Koreanske myndigheter har subsidiert brikkeprodusenten Hynix slik at de har et urimelig konkurransefortrinn. Dette avviser Sør Korea, som nå planlegger å gå til sak mot Washington og Brussel i verdens handelsorganisasjon WTO.

Store konsekvenser

Hynix Semiconductor Inc. Er verdens tredje største produsent av databrikker, og har vært igjennom en tøff tid med refinansiering og gjeldssanering. Hynix eksporterer for flere milliarder dollar, og straffetollen vil få store konsekvenser for brikkeprodusenten.

Samsung

Også Samsung har vært beskyldt for å motta milde gaver fra Sør Koreanske myndigheter til sin minnebrikkeproduksjon, men EU valgte ikke å pålegge Samsung noen straffetoll, skriver Daily Mail.