Hopp til navigasjon Hopp til innhold

42 millioner piratplater ødelagt

Kina har lenge vært et yndet land for piratproduksjon av DVD-plater og CD-plater med musikk eller programvare. Nå ryddes det opp.

Det er nå to år siden Kina kom med i verdens handelsorganisasjon, WTO. I forbindelse med medlemskapet forpliktet kinesiske myndigheter seg til å ta tak i problemet med piratkopiering av alt fra klær, klokker og elektronikk, til intellektuell eiendom som programvare, film og musikk.

Pulverisert

En og annen razzia har myndighetene også foretatt, men aldri tidligere i så stort omfang som denne gang. Over 600 personer deltok i arbeidet med å slette CD-platene, som ble matet inn i store fliskuttere og spredd ut på parkeringsplasser og fortau.

I følge kineserne selv skal bare rundt 5 prosent av de ulovlige CD-platene være produsert i Kina. Resten er smuglet inn i landet.

Fortsatt omfattende

Da ITavisen tidligere i år besøkte Kina ble vi til stadighet stoppet av ivrige kinesere som ville ha oss med inn i ulike bakværelser for å handle piratmusikk og DVD-filmer. Kinesiske myndigheter mener like vel de nå gjør det de kan for å oppfylle sine internasjonale forpliktelser.