Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens videomobil i november

Siemens lanserte nylig en mobiltelefon med stor fargeskjerm og innbygget fotoapparat. Men ting tar tid.

Siemens ST55
Telefonen ST55 er den andre fra Siemens med innbygget fotoapparat. Den første, SX1, er heller ikke kommet i salg. Denne er imidlertid ventet i slutten av september.

Ulike

De to telefonen har ikke mye felles, verken når det gjelder design eller funksjonalitet. SX1 blir flaggskipet med Series 60-plattform (Symbian) og minnekapasitet i massevis, mens ST55 er en mer tradisjonell mobiltelefon med kamera.

Stilbrudd

Da de første bildene av ST55 lekket ut på nett må vi innrømme at vi tvilte på ektheten. Designet på ST55 har svært få likhetspunkter med tidligere Siemensmobiler. Fasongen er omtrent identisk med Sony Ericssons T68i. Siemens har også valgt 5-veis joystick i stedet for de velkjente navigasjonstastene fra selskapets tidligere modeller. Borte er også sirkelen som har vært Siemens varemerke de siste årene.

Får video

Produktsjef i Siemens, Stian Andresen, sier telefonen først vil bli lansert gjennom en kampanje med T-Mobile, men at den senere vil komme også til Norge. Hvor tidlig den kommer er ikke endelig avgjort, men trolig må vi vente til slutten av november. Da skal også ny programvare for opptak av videosnutter være på plass.

Zoom

I markedsføringen av telefonen legger Siemens vekt på at fotoapparatet har 4x zoom, og at du kan laste ned og spille spill. Dessuten heter det at telefonen har hele 40 kanalers flerstemte ringetoner, og at den store TFT-skjermen kan vise 65.000 farger.

Selv om dette ikke er noen rendyrket profftelefon, så har den fax-modus, avtalebok, kalender og adressebok.

Prisen er ikke kjent, men siden Siemens selv kaller det en «mid-range»-telefon regner vi med at den vil være priset der etter.

Stikkord: Mobil