Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MSBlast slår ut bedrifter

Ormen MSBlast skulle egentlig ikke ha skapt problemer før til helga. Nå lammer den viktige virksomheter i Norden.

Virus vignett
Ved NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) i Trondheim rakk de å sikre 90 prosent av maskinene før angrepet satte inn i går. De resterende ti prosentene står enten i fare for å bli infisert, eller er allerede rammet, skriver Nettavisen.

16 000 uten nett

I Sverige er 45 000 maskiner nå smittet, i følge ComputerSweden. Ett av selskapene som er rammet hardt er Teliasonera. 40 servere ble slått ut og 16 000 Internett-kunder sto uten internettforbindelse.

ITavisen.no rammet

Også ITavisen.no ble rammet av viruset i går – på tross av at vi hadde skrevet at det ikke ville slå til før lørdag. Om lag halvparten av maskinene i forlagene som gir ut ITavisen.no, Økonomisk Rapport og ITavisen Business var infisert. ITavisen.no ble i går publisert via en Mac på et hjemmekontor.

MSBlast-viruset angriper som de fleste andre virus bare PC-er med Windows.

Stikkord: internett, virus