Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Vekk med AOL-navnet

USAs største internettleverandør America Online ber om at AOL Time Warner fjerner AOL-navnet.

America Online (AOL)
Dette hevder finansavisen Wall Street Journal.

I følge avisen skal årsaken være at AOL Time Warner nå er under etterforskning for kreativ regnskapsførsel og innsidehandel. I tillegg har flere investorer gått til sak mot selskapet fordi de mener de har blitt ført bak lyset.

Taper kunder

De fleste av disse sakene gjelder AOL (internett/interaktiv)-delen av det som er verdens største medieselskap med filmselskap, et utall papirpublikasjoner, storstilt Internett-virksomhet og mye annet under sin paraply.

I følge Wall Street Journals anonyme kilder føler Internett-leverandøren America Online, som startet AOLs Internett-eventyr, at de taper kunder og dermed penger på assosiasjonen med AOL Time Warner. At AOL ikke er det samme som America Online (selv om bokstavene står for det samme), er vanskelig å forklare vanlige kunder.

Time Warner styrer

America Online startet i 1991 opp med et eget nett, på linje med konkurrenter som CompuServe og Prodigy. Etter hvert parkerte eller slukte de konkurransen, og ble 1993 USAs største Internett-leverandør med en halv million abonnenter. 90-tallets IT-boble slo inn for fullt, og AOL fikk så mye penger at de kunne kjøpe Time Warner-gruppen.

I ettertid har AOL-folkene imidlertid måttet se på at en etter av deres toppsjefer har måttet gå til fordel for ledelsen i det langt mer etablerte Time Warner-konsernet – stikk i strid med hva eierforholdene skulle tilsi. I ettertid kan det se ut som om det var Time Warner som kjøpte AOL – med AOLs penger.

I dag har America Online 34 millioner abonnenter, mens eierselskapet AOL Time Warner sliter med en svimlende gjeld på 26 millarder dollar (186 milliarder kroner).

Stikkord: internett