Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mac ga elektro-sjokk

En student i California opplevde at hennes bærbare Mac begynte å gnistre, slik at hun slapp den i golvet i frykt.

Apple iBook 2001
Resultatet var en sprekk i skjermen på Tenny Mirzyans iBook, som tilhører serien av Apples minste og rimeligste bærbare maskiner.

Forlangte reparasjon

Mirzyan kontaktet butikken der hun hadde kjøpt maskinen, og forlangte rimeligvis at de byttet ut den defekte ledningen til strømforsyningen, samt reparasjon av skjermen som hadde gått i dørken.

Det siste kanskje ikke et fullt så rimelig krav, sett med butikkens øyne…

– Aldri hørt om det

I følge studentavisa The Daily Trojan fikk hun til svar at de aldri hadde hørt om et slikt problem.

Mirzyan hadde imidlertid vært inne på Apple-brukernes nyhetsgrupper på nettet. Der var det flere iBook-eiere som kunne rapportere om lignende opplevelser.

– Kan bety døden!

Mirzayan, som er studerer jus, retter nå et formelt krav mot Apple der hun forlanger at de er kjenner feilen erkjennes av Apple, at de tilbakekaller strøforsyningene, betaler eventuelle reparasjoner i tilknytning til disse og sist men ikke minst utbetaler kompensasjon for helseskader eller til og med dødsfall (!) knyttet til feilen.

– Prisen vi betaler for å være en del av Apple-familien burde ikke inkludere fare for liv og helse, sier Tenny Mirzayan.

En iBook som finnes i ITavisen.nos redaksjon har også hatt problemer med ledningen. Det dreide seg om en ren kontaktfeil som enkelt lot seg fikse med isoleringstape og godt humør. Men det flotte designet ble litt mindre gjennomført, for å si det pent.

Stikkord: Maskinvare