Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teleselskap avlyttet journalister

Finske Sonera benyttet sin kontroll over telenettet til å avlytte journalister som skrev kritisk om teleselskapet.

Avlytting
Soneras egen sikkerhetsavdeling drev i 2000-2001 en omfattende ulovlig overvåkning våde av egne styremedlemmer, sjefer og tillitsvalgte, melder den finske avisen Helsingin Sanomat ifølge Dagens Næringsliv.

Sju mistenkt

Nå er hele sju Sonera-sjefer, samt tidligere konsernsjef Kaj-Erik Relander under mistanke for å ha iverksatt overvåkningen.

Den skal også ha omfattet to av journalistene i den store finske avisen Helsingin Sanomat, mens de skrev kritiske artikler om toppledelsen i selskapet. Registreringen ble gjennomført for å skaffe fullstendige lister over hvem journalistene hadde ringt til og hvem de fikk telefoner fra i Sonera.