Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Media Center til Europa

Microsoft hjemmeunderholdningsutgave av Windows XP har hittil bare vært tilgjengelig i USA, Canada og Sør-Korea. Nå kommer den til Europa.

XP Media Center Edition
I følge News.com vil Microsoft i dag offentliggjøre datoer for lansering i Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Til Norge snart?

Norge er ikke nevnt (det blir vi sjelden i slike sammenhenger…), men vi følger trolig ikke så langt etter når programvaren og PC-modellene først er lansert i de største EU-landene.

Microsofts Media Center-utgave av Windows krever spesialbygde PC-er som kan utnytte funksjonaliteten. HP var først ute med en stasjonær modell i oktober i fjor. Denne ble innledningsvis sablet ned på grunn av opphavsrettsbestemte restriksjoner når det gjaldt videoopptak, men dette er seinere endret på.

Flere modeller

Seinere har flere andre PC-produsenter fulgt opp. Både Samsung. Gateway og Alienware har modeller ute, og nå i sommer lanserte Toshiba en bærbar modell med det nye operativsystemet. Denne finnes også i en voksen 17-tommers utgave.

Media Center-utgaven av Windows XP har særlig fokus underholdning, og fungerer i nesten som en kombinert videoopptaker, TV og stereoanlegg. Mange har imidlertid påpekt at slike funksjoner allerede kan tas i bruk med den vanlige utgaven av Windows XP, forutsatt at du går til anskaffelse av ekstra utstyr og programvare.

Stikkord: lydogbilde, programvare, windows