Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Fjern Media Player øyeblikkelig!

EUs konkurransekommisær gir nå Microsoft en aller siste sjanse til å treffe tiltak som sikrer reell konkurranse på IT-markedet i Europa.

EU Internett
EU-kommissæren, den mektige Mario Monti, har i følge nyhetsbyrået Reuters sendt Microsoft et såkalt «statement of objections», der han legger fram forslag til hva Microsoft kan gjøre for å tilfredsstille EUs konkurranseregler.

– Fast bestemt

Ett av tiltakene han foreslår, er å fjerne Windows Media Player fra Windows.

– Vi er fast bestemt på å sikre at det endelige utfallet av denne saken gagner både innovasjon og forbrukere, heter det i uttalelsen fra Monti.

EU-kommisjonens korstog mot Miicrosoft har likhetstrekk med saken amerikanske føderale og delstatlige myndigheter anla mot Microsoft. Begge sakene dreier seg om at Microsoft med sin dominerende posisjon og markedsmakt utestenger konkurrenter.

Ingen konsekvenser

I USA endte saken med et gigantisk forlik som alle så nær som én delstat har gått med på. Microsoft ble i realiteten pålagt å fjerne Internet Explorer fra Windows. I stedet ser vi at de i neste versjon av Windows vil integrere nettleseren fullt og helt.

Med andre ord har saken i USA ikke hatt nevneverdige praktiske eller økonomiske konsekvenser verken for Microsoft eller vanlige PC-brukere. Mange spår at det samme vil skje i Europa.

Stikkord: programvare, windows