Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3D-printeren er her

Selskapet Z Corporation selger printere som ved hjelp av blekkpulver og en dæsj bindemiddel skriver ut gjenstander.

3D-skriver
Det høres ut som en sær framtidsfantasi, men printerne kan faktisk lage håndfaste gjenstander med bilder fra PC-en din som utgangspunkt.

Tre modeller

Og den er faktisk på markedet allerede. Tre modeller kan selskapet presentere: Z310, Z406 og Z810.

Skriverne bruker en spesiell type fargepulver tilsatt et bindemiddel. Pulveret legges i ørsmå lag, fra noen hundre til flere tusen oppå hverandre. Disse lagene former så gjenstander som kaffekopper, bildeler eller for den saks skyld menneskehoder.

– Fra alle kilder

Vi snakker med andre ord om en slags skulptur, skapt av en maskin på grunnlag av instruksjoner fra programvare på en PC.

– Vi kan importere data fra en hvilken som helst kilde. Dataene importeres til vår printerdriver og blir deretter viderebehandlet og eksportert til 3D-printeren, sier Andy DeHart i Z Corporation til BBC.

MIT-oppfinnelse

Det var MIT (Massachusetts Institute of Technology) som først utviklet 3D-printeren. Men Z Corporation er først ute med å gjøre den til et salgbart produkt.

Det skjer tydeligvis mye på skriverfronten i disse dager. Nylig lanserte Xerox en laserskriver som kan skrive ut ark med hologrammer. Nye og banebrytende produkter må til, nå som du får fotokvalitet på utskriftene for under tusenlappen.

Stikkord: Maskinvare