Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SuSE sikkerhetsklarert

Linux-distribusjonen SuSE er nå klarert for bruk i det forsvar og offentlig administrasjon over hele verden.

I følge News.com er det helt spesifikt SuSE Linux Enterprise Server 8 på IBMs Intel-baserte xSerie servere som har oppnådd den høythengende Common Criteria – en internasjonal standard som de fleste vestlige regjeringer følger.

Store krav

I mange land, blant dem USA, er det forbudt å bruke programvare som ikke følger denne standarden. Også Norge følger CC-standarden innen statlige virksomheter.

Common Criteria-sertifisering krever at programvaren følger et sett av nøye spesifiserte sikkerhetsregler. Det kreves også at endringer blir dokumentert, og at avdekking og tetting av hull blir fulgt opp.

Første Linux

Sertifiseringen er både dyr og tidkrevende, og bare et fåtall store programvareselskaper har hittil fått den.

Fra før av har disse operativsystemene Common Criteria-sertifisering: Windows 2000, Solaris, AIX og HP-UX. Disse systemene har oppnådd nivå 4, mens SuSE bare har fått nivå 3. Det er likevel første gang en Linux-variant har oppnådd denne statusen.

Stikkord: linux, programvare