Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– RIAA går over streken

Mens den amerikanske platebransjen sanker musikknedlasteres navn og identiteter på løpende bånd, protesterer enkelte nettleverandører.

Piratradio
Recording Industry Association of America (RIAA) er midt inne i en aggressiv kampanje mot fildere på nettet.

Hundrevis av rettsstevninger blir i disse dager levert til diverse internett aksessleverandører i USA, som blir bedt om å oppgi fullt navn på kunder RIAA har identifisert som opphavsrettighetsforbrytere.

RIAA planlegger videre å reise erstatningskrav mot disse internettbrukerne, som i mange tilfeller bare står beskyldt for å ha gjort en håndfull opphavsrettsbeskyttete låter tilgjengelig på Kazaa.

Men ikke alle nettleverandørene følger oppfordringen. Blant annet har Verizon allerede hevdet at RIAAs rettslige fremgangsmåte strider mot grunnloen.

Pac Bell protesterer

Sistemann ut er Pacific Bell Internet Services, en del av SBC Communications, som nå har reist formell klage i det amerikanske rettsaparatet hvor RIAA kritiseres for å ta for mange snarveier i innsankingen av musikkpiratene. Dette ifølge Wired News.

Spesifikt hevder Pacific Bell at RIAA går godt utover sin jurisdiksjon som privat interesseforetak når de bruker rettsapparatet og den mye omstridte omtalte opphavsrettsloven Digital Millenium Copyright Act til å tvinge internettselskaper til å blottlegge sine kunder.

RIAA skuffet

– Vi er skuffet over at Pac Bell vil slåss om dette, i motsetningen til alle andre ISPer som har fulgt sine rettslige forpliktelser. Men dette prosedyrespillet vil ikke forandre det underliggende faktum at når individer bryter opphavsrett på nettet er de ikke anonyme, og at tjenesteleverandørene må oppgi hvem de er, heter det i en offisiell uttalelse fra RIAA.

Stikkord: fildeling, internett