Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Biobrikke i passet

Radiobrikker med biometrisk data blir nå del av europeiske pass for å imøtekomme opptrappete amerikanske sikkerhetskrav.

Norsk pass
Det jobbes nå med å fremstille neste generasjon pass, som blant annet må støtte biometrisk maskinell identifisering av passasjerer. Dette vil være påkrevd for reisende som ønsker å besøke USA fra oktober 2004, skriver ZDNet News.

International Organization for Standardization (ISO) og International Civil Aviation Organization (ICAO) skal møtes i London denne uken for å diskutere detaljene i prosjektet, hvorav utfordringene blant annet vil bestå i å sørge for kompabilitet mellom passene fra forskjellige land og hvordan beskytte dataen som lagres i databrikkene på sikrest mulig måte.

RFID

EU har vedtatt å utvikle et biometrisk ID-system basert på RFID-radiobrikker, som også skal brukes til å spore baggasje ved flere flyplasser i løpet av året.

For mer informasjon om RFID, se www.rfid.org