Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Return to Castle Wolfenstein

Wolfenstein på Xbox er mer en utvidelse av PC-versjonen. Det er samtidig et tydelig bevis på at online konsollspilling så absolutt har noe for seg.

Return to Castle Wolfenstein: Tides of War er første inkarnasjon av Wolfenstein-spillene på Xbox, og en direkte videreføring av PC-spillet RTCW fra 2001 (les anmeldelsen HER.

Nye oppdrag

Tides of War inneholder samtlige solo-kampanjeoppdrag fra PC-spillet, men de syv første oppdragene i spillet er helt nye og eksklusive for Xbox-versjonen.

Det kommer vel derfor neppe som en overraskelse at dette igjen er et actionfylt og kulesprutende oppgjør med nazi-zombiene fra helvete, selv om spillet faktisk også rommer subtil bruk av snike-elementer.

Som førstepersons skytespill (FPS) på Xbox er dette svært velflytende greier. Kontrollene er gode og naturlige, og en semi-automatisk siktefunksjon hjelper deg godt på vei.

Wolfenstein Live

Nå har vi også hatt anledningen til å spille RTCW onlie via Xbox Live, en tjeneste som først blir alment tilgjengelig i Norge senere i år, og det er ingen tvil om at dette er spillets virkelige sterke side.

Ikke bare er Live-funksjonene eksemplarisk implementert, med flere muligheter og mer naturlig funksjonalitet enn noen andre online konsollspill vi har prøvd foreløpig, men de forskjellige spilltypene er ekstremt underholdende og gjenspillbare.

Særlig i lagspill glitrer Tides of War, når soldatene, ingeniørene og feltlegene jobber tett sammen for å infiltrere eller sabotere fiendens baser.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Bra, men bedre på nett

Riktignok når ikke RTCW opp til den foreløpig ubestridte FPS-kongen Halo, verken når det gjelder action, variasjon eller spillbarhet, men opplevelsen er likevel engasjerende nok til å gjøre dette til et verdig kjøp.

Men husk at det er først med Xbox Live du får full valuta for pengene her…

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test