Annonse


Kjempehull i WinServer 2003

Microsoft annerkjente denne uken en alvorlig sårbarhet i nesten samtlige versjoner Windows, som gir hackere muligheten til å ta kontroll over brukerens maskiner over nettet – inkludert muligheten til å stjele data, slette filer, og lese e-post, skriver melder nyhetstjenesten MSNBC.

Flaut

Dette er spesielt uheldig med hensyn til Windows Server 2003, presentert av Microsoft som det sikreste datasystemet noensinne og det første produkt lansert under Bill Gates’ såkalt «Trustworthy Computing»-initiativ.

Sikkerhetseksperter og analytikere beskriver sikkerhetshullet som en av de verste Microsoft-sårbarhetene noensinne, og mange frykter utbredte hackerangrep de kommende månedene – til tross for at Microsoft har gjort en oppgradering tilgjengelig som tetter hullet.

Annonse