Maxxon liten

Annonse


Verdens minste mobil

Maxxon litenTelefonen har klaff-design, GPRS, flerstemte ringetoner og den kan synkroniseres mot Outlook på en PC.

Kommer i høst

Foreløpig er ikke denne telefonen tilgjengelig på det norske markedet. Like over sommeren er den imidlertid på plass, og det skal bli spennende å se hvordan den blir mottatt. Vårt testeksemplar bærer preg av ikke å være ferdig tilpasset Norge. Den har danske menyer og mangler bruksanvisning.

Telefonen er bitte liten, faktisk en anelse mindre enn Siemens CL50. Den kan synkroniseres med en PC via kabel. Telefonen har hverken Ir-port eller Bluetooth.

SMS

Denne telefonen har heller ikke fargeskjerm eller MMS. Den har imidlertid EMS, som er et tekstmeldingssystem der du kan sende ved enkel grafikk og noen standard ringetoner. Den kan også sette sammen tre SMS-meldinger til en lang SMS (du betaler like vel for en ny SMS hver gang du passerer 160 tegn).

Annonse


Lite batteri

Batterikapasiteten på denne telefonen er ikke all verden. Størrelsen tatt i betraktning er den like vel imponerende nok. Produsenten oppgir selv at den kan stå stand by i opp til 200 timer, og at taletiden er inntil 3,5 timer.

Skjerm

Telefonen har en skjerm med 4 gråtoner og 128×128 punkter. Det gir brukbar grafikk til LCD-skjerm å være, men kan selvsagt ikke måle seg med moderne fargeskjermer.

Design

MX7922 er nok en snerten liten telefon, men videre vakker er den ikke. Design er selvsagt noe man kan ha ulike oppfatninger om, men i vårt testpanel beskrives telefonens utseende gjennomgående som billig. Her formelig oser det av plast, og det er særlig finishen på plaststøpen som trekker ned.

Smått

Menyene er ellers greie nok, og tastene gir brukbar respons. Vi hadde imidlertid ønsket oss at tastene var litt mer markerte, ettersom de nødvendig vis må bli små på en så liten telefon.

Det finnes foreløpig ikke noen eksakt pris for MX7920, men Itavisen.no får opplyst at den trolig vil koste ca. 2.300 uten abonnement.

Høyttalersus

Den største svakheten ved vårt testeksemplar er høyttaleren. Her er det en del støy, og du skal ikke snakke lenge i telefonen før du blir ganske ør i hodet.

Her er telefonens viktigste styrker:

  • + PC-synkronisering
  • + Ekstremt liten
  • + Fornuftig pris

    Og de viktigste svakhetene:

  • – Sus i høyttaler
  • – Dårlig finish

    Annonse