Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft deler ut aksjer

Microsoft kutter ut opsjonsavtaler og deler i stedet ut aksjer til sine ansatte.

De en gang så lukrative opsjonsavtalene har gjort mange hundre Microsoftansatte til multimillionærer. Men den lange nedturen i IT-bransjen har medført at slike avtaler i dag ikke regnes som særlig attraktive.

«Gratis» penger

I stedet for å motta retten til å kjøpe aksjer til kursverdien de hadde da den ansatte tiltrådte selskapet, skal aksjene nå deles ut direkte. For at en opsjon skal ha noen verdi må aksjekursen stige. Tildelte aksjer er «gratis» penger samme hvordan aksjen opptrer på børs.

Flere hundre Microsoft-ansatte tjente millionærer av dollar da opsjonsavtalene var på sitt mest verdifulle. I dag sitter mange med opsjoner som ikke er verdt noen verdens ting, fordi kursen er lavere enn den avtalte prisen, skriver AP.

Stikkord: Mobil