Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettsvindler må i fengsel

En spammer som tilbød folk gode penger for å sitte hjemme og stappe konvolutter må selv regne med å sitte inne en stund.

epost spam junkmail
Mer enn 1000 personer er til nå registrert som ofre for den sleipe foretningsmannens ide. Ytterligere tusener er ventet å melde seg når det blir kjent at mannen er dømt til å utbetale erstatning til ofrene.

Startpakke

Det var gjennom en masseutsendt e-post (spam) at mannen kom med sitt generøse tilbud om jobb. Ved å sitte hjemme og fylle konvolutter skulle du kunne tjene opp til 2.000 dollar i uken. Alt du trengte for å komme i gang var en startpakke til 40 dollar.

God butikk

Men eier av selskapene Stuffingforcash.com, American Publishing, Sound Publications og Mailmax, Nelson Barrero, sendte aldri ut noen startpakke. Sammen med sine to kompanjonger samlet han i følge tiltalen inn rundt 2 millioner dollar før myndighetene satte en stopper for virksomheten.

Fengsel

I et forlik erkjenner Barrero svindelen. Han risikerer å måtte tilbringe nær 5 år i fengsel, i tillegg til at han må tilbakebetale rundt 221.600 dollar til sine ofre. Han er også dømt til å sørge for at informasjon fra kundelistene ikke lekker ut, skriver Idg.net.

Stikkord: internett