Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Surf gratis på Statoil

På rundt 60 Statoil-stasjoner kan du nå surfe trådløst og gratis. Etter 15. august må du ut med en tier pr. nedlastet Megabyte.

WLAN Basestasjon
Statoil og Telenor lanserte i går trådløst Internett på bensinstasjoner. I første omgang vil 60 stasjoner være oppkoblet. Men etter sommerferien vil 20 nye stasjoner i uka komme opp. Det endelige målet er til sammen 300 stasjoner.

WLAN-kort og SSL

– Hvilke stasjoner som er oppkoblet, er selvsagt avhengig av om det finnes bredbåndstilknytning i området, sier produktsjef Stein André Larner i Telenor Business Solutions til ITavisen.no.

Det eneste du trenger er en bærbar PC med WLAN-kort installert, samt en nettleser som støtter sikkerhetsstandarden SSL. Med en gang du skrur PC-en på, vil du få opp et innloggingsskjema. Her registrerer du deg, og like etter vil du motta brukernavn og passord på mobiltelefonen.

Enklest for Telenor-kunder

Er du Telenor ADSL-kunde, kan du logge deg inn med samme brukernavn og passord som du bruker hjemme.

Etter 15. august vil det koste ti kroner pr. nedlastet Megabyte. Overstiger du 20 MB, går prisen pr. MB ned til åtte kroner. Og når du passerer 50 MB, havner prisen på fire. Tjenesten faktureres månedelig. Det vil si at du betaler for det samlede antallet MB du har lastet ned i løpet av en måned.

Store ambisjoner

Telenor har store ambisjoner med trådløst nett. Til høsten vil de i følge Larner lansere avtaler med flere store aktører på service- og transportmarkedet. Han vil imidlertid ikke si hvem disse er ennå.

Telenor har lagt ut et dekningskart som til enhver tid viser hvilke Statoil-stasjoner som har trådløst Internett tilgjengelig.

Stikkord: internett