Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-TEST: InterMagic Sports 256MB

IMP400M Sports MP3 er en funksjonsrik digital lommespiller bygd rett inn i headsettet, med FM radio, opptaksmuligheter og opptil 256 MB lagringskapasitet.

IMP400M er et «nakkebøyle»-headsett, det vil si at bøylen som holde øreklokkene sammen ikke går over toppen av hodet men bak i nakken. I teorien skal en slikt apparat passe til de fleste hoder, og produsenten har derfor ikke utstyrt hodetelefonene med justeringsmuligheter av noe slag.

IMP400M sitter relativt godt fast på hodet, og kan nok til nød også brukes f.eks til jogging, noe som også er å forvente av et produkt som markedsføres som en «Sports MP3». Men vi føler likevel at det er litt vrient å få klokkene til å sitte så tett på ørene som de burde for maksimal lydgjengivelse, og det spørs nok om ikke en litt strammere løsning med tradisjonelt justerbart «over toppen»-design hadde vært like hensiktsmessig når produktet er så tungt som dette (selv om det går på bekostning av frisyren).

Låst løsning

Dette fører oss samtidig til et mer alvorlig spørsmålstegn ved IMP400M, nemlig lydkvaliteten. Det er relativt vanlig praksis, når man kjøper lommedisco av ymse slag, å benytte sitt eget favoritt-headsett, siden de som følger med i pakken ofte ikke låter tilfredsstillende.

Har man først bygd hele spilleren inn i selve hodetelefonene forsvinner naturligvis denne muligheten, og det er derfor desto viktigere at lyden er best mulig i de høyttalerene som medfølger. Dessverre tilbyr IMP4000M langt fra noen HiFi-nytelse. Lydkvaliteten kan i beste fall karakteriseres som litt over gjennomsnittlig, men er man ikke fornøyd er det altså ingen muligheter for å «oppgradere».

MP3-opptak

Overraskende nok stiller IMP400M ikke bare med FM radio, men også med muligheten for å gjøre opptak (MP3 i 128kbps eller 32kbps) fra eksterne lydkilder eller rett fra radio-tuneren.

Dette er jo kjekt nok, hvis man ser behovet for slikt, men personlig ville jeg nok ha foretrukket at linjeinngangen(!) som sitter ved siden av USB-porten på høyre klokke i stedet hadde vært en utgang for tilkobling til eksterne høyttalere – evt. kunne man kanskje gjort headsettet litt mindre klumpete ved å droppe opptaksmuligheter overhodet? Klokkene er nemlig absolutt i tykkeste laget, og IMP400M kan såvisst ikke beskyldes for å være verken stilig eller kledelig. Den umiddelbare responsen når folk ser meg bruke dette produktet for første gang er dessverre ofte «nå ser du lur ut» eller «går du rundt på gata med de der??».

Programvaren som medfølger er intuitiv og lettvint, ikke minst på grunn av enkel filoverføring (USB 1.1) og muligheten til å forhåndsprogrammere radiokanalvalg. Ett enslig AAA-batteri sitter i venstre klokke, og gir omlag ti timers spilletid.

Er dette egentlig så lurt?

Selv om det i utgangspunktet høres ut som en god idé å bygge hele spilleren inn i headsettet, har jeg ved nærmere ettertanke sett meg nødt til å stille store spørsmålstegn ved hele konseptet. For det første så er IMP400M slett ingen liten MP3-spiller. Riktignok er den ledningsløs, men den er ikke sammenklappbar, får definitivt ikke plass i lomma, og okkuperer såvisst mer av ryggsekken eller håndvesken enn andre flashminne-baserte spillere det er naturlig å sammenlikne seg med (såfremt man til disse benytter seg av ørepropper eller sammenleggbare headsett).

For eksempel vil jeg uten tvil foretrekke apparater i samme sjanger som iRivers IFP-serie, som har et langt hendigere og mer lommevennlig format – og som i tillegg gir deg et hjelpsomt display, samt muligheten for å benytte akkurat det headsettet man vil.

Stikkord: lydogbilde, mp3, testprodukt