Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Utbredt mobil-svindel

Politiet i London har etterforsket et stort antall tyverier av mobiltelefoner. De fleste av dem viste seg ikke å være stjålet.

Nokia 3310
Hele 70.000 mobiltelefoner ble meldt stjålet i London bare i fjor. Det tilsvarer nesten 200 telefoner hver eneste dag. Men undersøkelser gjort av politiet viser at minst 40.000 av disse telefonene ikke ble stjålet. De ble rett og slett mistet.

«Politiagentane»

Bakgrunnen for det høye antallet tyverimeldinger er at butikkpersonale i London skal ha oppfordret kunder som vil kjøpe ny telefon til å melde den gamle stjålet, hevder politiet.
Forkledd som vanlige kunder gikk politimenn inn i 98 telefonbutikker for å avsløre hvem som var de verste svindlerne. Totalt ble 12 butikkansatte i forskjellige butikker pågrepet og innbrakt til avhør.

Skjevt bilde

Men operasjon Pavilion ble ikke igangsatt ene og alene for å avsløre forsikringssvindel. Like mye mener Londonpolitiet at det høye antallet tyverimeldinger skaper et bilde av London som en by med høy kriminalitet, noe som skremmer folk og skader turistnæringen i byen, melder Cellular-news.

Stikkord: Mobil