Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil med roterende bilde

Finske MyOrigo har kommet opp med en original vri, bokstavelig talt. Dreier du telefonen følger bildet etter.

MyOrigo 1
Den store trykkfølsomme skjermen er på 176×320 punkter. Når du dreier telefonen 90 grader følger bildet automatisk etter og går fra høydeformat til breddeformat. Dette er behaglig når du skal lese større mengder tekst, som for eksempel en nettside.

Tilte, scrolle, zoome

Telefonen skal også ha bevegelsesstyring, eller en såkalt speilfunksjon. Det betyr ikke at du speilvender bildet, men at du ved å dreie skjermen kan se deler av bildet som ellers ville vært skjult. Det blir på samme måte som når du ser ansiktet ditt i et lommespeil. Vil du se haken vipper du speilet ned. Vil du se høyre eller venstre side av ansiktet dreier du bare speilet.

Funksjonen virker i alle applikasjonene på telefonen, men skal være særlig egnet for å lese større nettsider enn det skjermbildet rommer.

Bruk fingeren

Den trykkfølsomme skjermen har et fullt qwerty-tastatur som betjenes med fingertuppene. MyOrigo kaller det «touch&feel» og hevder det gir omtrent samme følelse som når du skriver på et ordinært tastatur.

Bok

Telefonen har også en funksjon som gjør at du kan gå fra side til side ved å ta fatt i hjørnet på skjermbildet og «bla om» på samme måte som når du blar i en bok.

Profftelefon

Telefonen er ellers spekket med funksjoner. Her er VGA-kamera, MMS, e-post, dokumentleser, GPRS, e-post, kalender, avtalebok, adresseregister og nettleser, for å nevne noe. Operativsystemet er Intent, et system utviklet av Tao Group.

Klar til høsten

Hva telefonen skal koste er ikke oppgitt, men MyOrigo hevder den vil være konkurransedyktig på pris. Lansering skjer til høsten, og i førsteomgang er det engelskmennene som får den i volum. Siden vil telefonen bli lansert også andre steder.

Stikkord: Mobil