Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Midtown Madness 3

Det er kjempemoro å kjøre som en villman i Paris og Washington DC. Særlig online.

Midtown Madness-serien hopper elegant fra PC til konsoll, idet tredje inkarnasjon av spillet er en eksklusiv Xbox-tittel.

Vi kjenner den grunnleggende tanken bak dette spillet godt fra før. Det går rett og slett ut på å kjøre som en fullstendig tulling med alskens kjøretøy rundt omkring i kjente storbyer.

Men Midtown Madness 3 tar det konseptet mot nye høyder. Kort oppsummert snakker vi mye fetere grafikk, bedre kjørefølelse, 30 forskjellige doninger, og to meget imponerende simuleringer av bykjernene i Washington og Paris.

Gjør storbyen utrygg

Naturligvis, som entusiastisk GTA-spiller griper jeg meg selv i å stadig vekk forsåke å hoppe ut av bilen for å skifte kjøretøy, men Midtown Madness 3 dreier seg naturligvis verken om biltyveri eller fotgjengere (selv om det er mange av dem rundt omkring i virtuelle Washington og Paris).

Som før kan du velge å kjøre race i Blitz eller Checkpoint-modus, eller cruise målløst rundt for moro skyld.

I tillegg gir en grei (men litt tåpelig) story-drevet «undercover» solokampanje en god innføring og opplæring i spillet.

Bra alene

MM3 er moro nok når du spiller alene, selv om de mange «undercover»-oppdragene fort blir litt kjedelige og repetitive (vi har spilt dette før, ikke minst i tidligere Midtown Madness-spill).

Bare det å kjøre rundt i cruise-modus for å utforske de usedvanlig lekre og detaljerte byene er en nytelse i seg selv, og det er fort gjort å bruke mangfoldige timer på simpelthen å lokalisere kjente severdigheter, finne spennende hopp, og ellers boltre seg i den detaljerte spillverdenen vi blir servert.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Men best på nett

Der spillet derimot virkelig kommer til sitt fulle er når man spiller på nettet, med Xbox Live. Her får vi boltret oss i spille en rekke gøyale spilltyper, typisk varianter av «capture-the-flag», vanlige race, eller «bil-sisten», og det hele er faktisk svært så underholdende.

Problemet, naturligvis, er at Microsoft enda ikke har lansert sin online-tjeneste i Norge. ITavisen.no er med i betatestingen, men folk flest må nok belage seg på å vente til Xbox Live blir lansert her i landet til høsten.

Derfor sklir Midtown Madness 3 foreløpig inn som et godt og underholdende bilspill – som blir enda et par hakk bedre når Live blir allment tilgjengelig.

Annonse
Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test