Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Modchips blir åpen kildekode

Australske Hibana legger ut referansedesignet for sine Xbox-brikker på nettet, til fri benyttelse.

Aussiechip DualMod
Mens Playstation, Nintendo, og Sony kjemper hardt mot alt som lukter av modifiseringsbrikker og «hacking» av konsollene sine, velger Hibana å gjøre designet på sine modchips fritt tilgjengelig på nettet.

Dette betyr at hvem som helst, under vanlige lisensbetingelser for åpen kildekode, kan studere nøyaktig hvordan brikkene er konstruert – og dermed produsere sine egne, eventuelt med skreddersydde modifiseringer og forbedringer (så fremt man har en halvleder-fabrikk for hånden).

Tror på fri flyt

– Vi tror markedet er best tjent med fri informasjonsflyt mellom alle deltakere, og at innovasjon bør bli oppmuntret i stedet for å bli slått ned på for å beskytte bedriftsinntekter. Xbox er en barneleke, og tanken om at loven skulle forhindre folk i å leke med den som de vil er simpelthen latterlig, sier selskapets adm. direktør Grant Sparks til CNet News.

Åpen-kildemodellen vil også til en viss grad gi produktene en sjanse til å leve videre selv om juridisk bombardement fra Microsoft skulle få stanset Hibanas salg og produksjon, slik tilfellet har vært med flere andre modchip-produsenter.

– Jeg er usikker på om vår avgjørelse vil komme oss til gode under en eventuell juridisk konfrontasjon, men dette viser i det minste hvor latterlige slike søksmål vil være. Gjort er gjort. Nå er i det minste designene der ute i all offentlighet, og allerede godt spredt på nettet, sier Sparks.

Alt skal frigjøres

Hibana lover at samtlige av firmaets Xbox modchip-produkter vil bli frigjort på denne måten, senest 3 måneder etter at brikkene lanseres for vanlig salg.

Besøk www.aussiechip.com for mer informasjon om Hibanas åpne modchip-design.

Stikkord: spilltester, xbox