Telenor grådig

Annonse


Telenor Mobil flår deg

Telenor grådigPå fem år har Telenor Mobil tjent 7 milliarder kroner mer enn det myndighetene satte som tak i konsesjonsbetingelsene, skriver Aftenposten i dag. Telenor Mobil får 1,67 kroner tilbake for hver krone de bruker. Myndighetenes tak er på 1,14 kroner.

Urimelig

Dette kommer frem av Telenors årlige rapport til Post- og Teletilsynet. Årsaken til at vi har en slik grense er blant annet at Telenor Mobil ikke skal misbruke sin sterke markedsposisjon i telesektoren for å skaffe seg urimelig høy fortjeneste.

Råkjør

Teleanalytiker Tore Aarønes gir Post- og teletilsynet det glatte lag, og sier til Aftenposten at Telenor kjører av gårde i 150 i 50 sonen. Og selv om både bilist og trafikkpoliti kjenner fartsgrensen er det ingen som gjør noe vesentlig med saken, sier han.

Tynn forklaring

Post- og Teletilsynet hevder på sin side at inntektene er et resultat av pris og mengde, og at endringer i mengden kan skyldes uventede skifter i etterspørselen, noe som gjør det umulig for Telenor å estimere inntektene på forhånd.

Kunden får svi

Telenor Mobils manglende evne til å estimere inntekter har med andre ord påført kundene ekstrautgifter på mange milliarder kroner de siste årene.

Annonse