Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor Mobil flår deg

Telenor Mobil har satt ned prisene en rekke ganger de siste årene. Men trolig kunne de senket prisene atskillig mer.

Telenor grådig
På fem år har Telenor Mobil tjent 7 milliarder kroner mer enn det myndighetene satte som tak i konsesjonsbetingelsene, skriver Aftenposten i dag. Telenor Mobil får 1,67 kroner tilbake for hver krone de bruker. Myndighetenes tak er på 1,14 kroner.

Urimelig

Dette kommer frem av Telenors årlige rapport til Post- og Teletilsynet. Årsaken til at vi har en slik grense er blant annet at Telenor Mobil ikke skal misbruke sin sterke markedsposisjon i telesektoren for å skaffe seg urimelig høy fortjeneste.

Råkjør

Teleanalytiker Tore Aarønes gir Post- og teletilsynet det glatte lag, og sier til Aftenposten at Telenor kjører av gårde i 150 i 50 sonen. Og selv om både bilist og trafikkpoliti kjenner fartsgrensen er det ingen som gjør noe vesentlig med saken, sier han.

Tynn forklaring

Post- og Teletilsynet hevder på sin side at inntektene er et resultat av pris og mengde, og at endringer i mengden kan skyldes uventede skifter i etterspørselen, noe som gjør det umulig for Telenor å estimere inntektene på forhånd.

Kunden får svi

Telenor Mobils manglende evne til å estimere inntekter har med andre ord påført kundene ekstrautgifter på mange milliarder kroner de siste årene.

Annonse
Stikkord: Mobil