Mpio hd 100

Annonse


TEST: MPIO HD 100 mp3-spiller

Spilleren har en rilnærmet lydløs Toshiba Harddisk med lagringskapasitet på 20GB, noe som gir deg anledning til å legge inn rundt 350 timer med musikk i tilnærmet CD-kvalitet. I praksis betyr det at den rommer om lag 500 CD-plater.

Lekker

Designmessig er dette en lekker spiller som umiddelbart gir inntrykk av kvalitet. Displayet er stort og lettlest med en elegant blå bakgrunnsbelysning.

Rask

Vi hadde ingen problemer med å koble spilleren til en PC for å overføre filer. Den medfølgende USB-kabelen kan plugges inn i USB 2.0-porten, og vi flyttet 6,5 GB med musikk fra PC til MPIO på ca 20 minutter.

Spillelister

Organiseringen av filer på MPIO gjøres lettest ved hjelp av PC-en. Her dukker spilleren opp som en ekstern harddisk der du kan bruke PC-ens ordinære utforsker for å organisere filene dine. Du kan også bruke PC-en til å plukke ut favorittlåtene innen ulike kategorier og lage dine egne spillelister

Annonse


Fordelen med dette er at du slipper å måtte bruke den innbygde browseren på spilleren for å lete frem de låten du har lyst til å høre på der og da.

Lettnavigert

Når det gjelder navigeringsfunksjonaliteten på Mpio, så er denne av de bedre vi har sett. Mange hevder nok at Apple med sin iPod har et enda enklere system, men jeg har en mistanke om at de fleste som sier dette trenger et argument for å forsvare at de har betalt så mye ekstra for spilleren sin. Navigasjonssystemet på Mpio er intuitivt og enkelt.

Radio og opptaker

Et par andre funksjoner det er verdt å ta med seg: FM-radio og digital opptaksfunksjon.

FM-radioen er ikke den råeste vi har vært borte i, og om du skal på lange bilturer må du regne med en god porsjon suselyd. I områder med svak dekning har radioen en tendens til å være litt overfølsom for bevegelse. Enkelte steder skal det ikke mer til enn at du snur på hodet så forsvinner lyden.

Men i områder med gode radiosignaler er dette en funksjonell og god radio som i alle fall gir deg anledning til å få med deg de siste nyhets- eller sportssendingene. Du kan også ta opp fra radioen, eller lese inn notater og lagre opptaket på harddisken.

Stemmestyring

En spennende funksjon som ser ut til å være eksklusiv for denne modellen er stemmenavigering. Sett låta du spiller på pause, trykk stemmeaktiveringsknappen og les inn dine kommandoer, enten du vil spole frem eller tilbake, eller du vil høre en bestemt låt.

I praksis fungerte dette greit, i alle fall etter at vi hadde brukt litt tid på å sette oss inn i hvordan det hele skulle konfigureres. Om du i det hele tatt trenger det er imidlertid en annen sak. Spillerens egne navigasjonsknapper kan i mange tilfeller være vel så anvendelige.

Equalizer

Spilleren er relativt funksjonsrik med fem forhåndsinnstillinger for ulike lydbilder, i tillegg til at du selv kan justere lyden med en fembånds equalizer. Du kan også tvinge frem ekstra bass på mp3-filer ved å velge WOW-funksjonen. Kjøp heller et bedre headsett!

Å bruke det medfølgende headsettet til å høre på musikk er som å stille i Le Mans med traktor. Kast det i nærmeste søppelbøtte og spander noen hundrelapper på en bedre lydopplevelse.

Godt alternativ

Mpio HD 100 leveres også med et praktisk skinn-etui som gjør at du kan bære spilleren i beltet og samtidig ha tilgang til alle navigasjonsknapper. Nå er det enkelte som vil hevde at spilleren er litt stor og tung, men vi har brukt den en stund og kan ikke si at dette plaget oss. Den er rett nok litt større enn iPod, men det kan vi leve med når vi får en så god og funksjonsrik spiller til denne prisen.

Annonse