Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilbinding kan være ulovlig

Forbruker hevder at bindingstid for mobiltelefoner kan være i strid med markedsføringsloven.

Mobiltelefoni for døve
Dette skriver Aftenposten i dag.

Ber om forklaring

I følge avisen ber nå Forbrukerombudet teleselskapene om å gjøre rede for bruken av bindingstider, mulighetene for å si opp avtalen i bindingstiden og de «straffereaksjonene» som brukes dersom kundene hopper av underveis.

Etter Forbrukerombudets syn kan bruk av vilkår om lange bindingstider og andre innelåsende elementer i en løpende avtale være urimelig og i strid med markedsføringslovens § 9a, heter det i brevet til de fire største mobiloperatørene.

Ungdom utsatt

Forbrukerombudet mener at bindingsavtalene særlig rammer ungdom med lite penger, og at det er spesielt viktig at avtaler med denne kjøpergruppa er klare og balanserte.

Stikkord: Mobil