Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Nokia gløder i mørket

Nokia har hatt enorm suksess med sine lavpristelefoner. For det er rimelige modeller som 3100 som gir Nokia markedsandeler.

Nokia 3100
Nokias nye 3100 er en relativt enkel telefon beregnet på massemarkedet. Telefonen er betydelig mindre enn 3330 og 3510, den har 128×128 punkter skjerm med 4096 farger og har Java som sin mest sentrale funksjon.

Mange funksjoner

Med andre ord er det ikke så mye som er nytt i denne telefonen. Men så er det heller ikke i lavprismodellene mobilprodusentene putter det aller siste av teknologiske nyvinninger.

Når det er sagt får vi legge til at 3100 faktisk er en avansert telefon med mulighet for MMS og Java, og at den har GPRS.

Engasjerende spill

Under Nokia Update i Helsinki denne uken fikk et par hundre journalister prøve seg som rallyførere i Java-applikasjonen Beach Rally, mens en stor resultattavle viste hvem som klarte å samle flest poeng på kjøreturen.

Selv om spillet er enkelt var det mange som åpenbart hadde glede av å leke med telefonen, som både blinket og ristet i takt med begivenhetene på skjermen.

Glødedeksler

Nokia har heller ikke glemt at mange kunder i denne telefonens målgruppe liker å tilpasse telefonene sine med egne deksler, ringetoner og logoer. Og det er her Nokia nå lanserer sine «Glow in the dark»-deksler, i tillegg til spilldekslene som altså kan blinke med noe som minner om kulørte neonlys.

3100 veier bare 85 gram, den har 1900-bånd (kan brukes i store deler av USA) og en nettleser som støtter xHTML.

Tilleggsutstyr

Mye av det som mangler i telefonen kan du kjøpe til som tilleggsutstyr. Det dreier seg om et nytt digitalkamera med blitz og 8 MB minne, og et nytt håndfrisett med FM-radio på ledningen.

Telefonen skal komme i salg en gang utpå høsten. Prisen er ikke oppgitt, men vi regner med at denne telefonen vil bli blant de rimeligste fargetelefonene på markedet.

Stikkord: Mobil