Nokia 6600 liten

Annonse


To nye fra Nokia

Nokia 6600 liten(Helsinki/ITavisen.no)De som ventet at Nokia skulle slippe noen produktbombe under dagens Nokia update i Helsinki må nok gå skuffet hjem. Ingen av de to nye telefonene kan sies å representere noe revolusjonerende nytt, verken på designsiden eller når det gjelder funksjonalitet.

Tjukkas

Men Nokia 6600, som bygger på samme plattform som 7650 og 3650, er likevel en interessant nyhet. Telefonen har alle funksjonene i 3650 uten at du må slite med det håpløse sirkelformede tastaturet. Dessuten er videoopptakeren forbedret, og telefonen kan nå ta opp filmsnutter med lyd. Særlig imponerende blir resultatet riktignok ikke, men til sitt bruk er det helt greit.

6600 er en litt lubben telefon. Funksjonsmessig er det nok den beste Nokiatelefonen til nå, med bedre navigeringstast enn forgjengerne og altså en fasong vi godt kan leve med.

Meget bra skjerm

6600 har innbygget VGA-kamera, video-opptak med lyd, MMS, e-post, full PIM (Personal Information Manager) og kan selvsagt synkroniseres med Outlook. Med en forbedret, aktiv TFT med 65000 farger har Nokia 6600 fått en meget bra skjerm.

Annonse


Minne og «skins»

Telefonen er ellers utstyrt med trebåndsteknologi (funker over det meste av USA) og den har fått mer minne enn tidligere modeller (6Mb innbygget + 32Mb på MMC minnekort).

Menyen er ellers ikke ulik den du finner på 3650, men ikonene skal være bedre plassert i forhold til hva du forventes å ha behov for. Dessuten kan du endre hele brukergrensesnittet ved hjelp av såkalte «skins».

Forbedret Bluetooth

Bluetoothprotokollen støtter i tillegg til headsett (ingen selvfølge når vi snakker om Nokia) også trådløs print og bildefremvisning via BT Image Viewer. Sistnevnte er en dings du kobler til TV-en for å se bildene på denne.

Nokia 6610 ligger godt i hånden og har bedre tastatur enn de andre Series 60-telefonene fra selskapet

6600 støtter også «MMS-presentation» (SMILE), slik at du nå kan kjøre MMS som slideshow til telefonen. Det har du tidligere bare kunnet gjøre med MMS-telefoner fra Siemens eller Sony Ericsson.

Telefonen er også utstyrt med SSL for sikker nettverkstilslutning og VPN (Virtual Private Network).

Vitale mål

6600 veier 122 gram, volumet er 113 cm, og fargealternativene er grått og rosa(!). Taletiden oppgis til 4 timer, mens standbytiden er imponerende 10 dager. Vi får anta at det også betyr netter, slik at batterilevetiden er om lag 240 timer i standbymodus.

Telefonene skal være i butikk i løpet av høsten

Nokia 3300, som også ble vist i dag, omtaler vi i en egen artikkel.

Annonse