Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SCO med nytt søksmål

SCO planlegger å saksøke et nytt, stort multinasjonalt selskap. Men hvem det er, vil de ikke ut med.

Linux død
Spekulasjonene går nå høyt om hvem som er nestemann på SCOs «svarteliste». Det kan være Novell, som de allerede ligger i krangel med om rettighetene til Unix-kode.

Saksøker i hytt og vær

Men ingen vet foreløpig hvor SCO retter kanonen neste gang. De har allerede tatt ut søksmål mot IBM for 1 milliard dollar. I tillegg har de sendt brev til 15 000 store bedrifter med beskjed om at de risikerer søksmål om de fortsetter å bruke sine Unix- og Linux-systemer.

SCO mener at deler av koden fra deres UnixWare har dukket opp i andre Unix-varianter, og at den utgjør en vesentlig del av Linux.

Latter og skrekk

Hittil har de imidlertid ikke lagt fram bevis som tyder på at så er tilfelle. Søksmålet har blitt møtt med en blanding av latter, likegyldighet og avmålt skrekk.

I Tyskland har lobbygruppa LinuxTag tatt ut søksmål mot SCO på grunn av det de mener er hårreisende om helt uberettigede beskyldninger mot Linux-miljøet. Gruppa fikk gjennomslag hos en tysk dommer, som stengte SCOs tyske nettsted med øyeblikkelig virkning.

I Linux-miljøet koker det. En utvikler har – muligens ikke i fullt alvor – sendt SCO en mail gjengitt i Hardware.no der han gjør oppmerksom på at det er han som eier deler av SCOs kode.

Annonse
Stikkord: linux, programvare