Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia 6800

Nokia har atter en gang vist at de våger å gå sine egne veier. 6800 er en telefon som skiller seg radikalt fra alt du har sett før.

Om du liker det eller ikke får være opp til deg, men Nokias «nøtteknekker» skiller seg fra andre telefoner ved at den er utstyrt med et fullverdig qwerty-tastatur. Selv æøå er på plass på det lille tastaturet som dukker opp når du åpner telefonen.

Fint for meldinger

Å skrive SMS på dette tastaturet er så lett at alle som har tatt skrekken av T9 og iTAP nå igjen kan ta opp SMS-skrivingen.

Det at denne telefonen har et slikt tastatur er både dens styrke og dens svakhet. Tastaturet gjør telefonen noe større og tyngre enn den ellers ville blitt. Men det øker også funksjonaliteten og gjør den til et nyttig verktøy for profesjonelle brykere. Telefonen leveres med Nokia PC-suite so gir deg mulighet for fyll synkronisering mot PC.

Notisbok

Nokia 6800 leveres også med programvare som gjør det enkelt å skrive ned notater på telefonen for så å åpne dem for videre redigering på en PC. Du kan skrive inntil 3.000 tegn i et og samme notat.

Enklere enn 7650

Nokia 6800 har ikke Series 60-plattform, og det er derfor ikke mulig å tilpasse telefonen på samme måte som med profftelefonen 7650. Du kan riktig nok legge inn dine egne programmer i form av Java, men ellers er telefonens funksjoner stort sett de samme som på Nokia 7210.

Skjermstørrelsen er også den samme, med 128×128 punkter og 4096 farger. Skjermbildet snus for øvrig automatisk når du åpner telefonen, og dermed fremstår 6800 omtrent som en mikrolaptop.

Trendy

Nokia er fortsatt markedsledende og har et godt grep om sitt publikum. Vi tror 6800 vil bidra til å befeste Nokias posisjon som trendsetter, selv om denne telefonen er i dyreste laget til å bli allemannseie. At de er populær blant brukere som ikke behøver å betale for telefonene sine selv er det heller ingen tvil om. På en samling for mobilforhandlere arrangert av en av Nokias konkurrenter nylig, var den nye 6800 den telefonen du så flest av mobilforhandlerne drasse rundt på.

Mekanikk

Men den mekaniske åpningen på 6800 gir telefonen et svakt punkt. Vi tenker med skrekk og gru på problemene vi opplevde med den mekaniske løsningen på 7110 i sin tid, men velger inntil videre å tro at det ikke er duket for noen reprise.

Navigasjonstasten på Nokia 6800 kan vippes i fire retninger, men er du vant til å gjøre dine valg ved å trykke på navigasjonsknappen vil 6800 skuffe deg. Her må du bekrefte dine valg ved å taste helt andre knapper. Vi vet heller ikke hva Nokia tenkte på da de droppet Bluetooth og 1900-båndet i denne telefonen. Den lar seg med andre ord ikke bruke i USA.

Annonse
Stikkord: Mobil, testprodukt