Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Sex.com»-saken avgjort

Amerikansk høyesterett har bestemt at domenet sex.com tilhører Gary Kremen og ikke Stephen Michael Cohen. Kremen krever til sammen 1,2 milliarder kroner.

sex.com
Saken har versert i det amerikanske rettsvesenet helt siden 1995, og har vakt betydelig oppsikt på grunn av nettstedets spesielle navn og karakter.

På flukt

Nå er saken altså avgjort – det er den opprinnelige eieren som kan bruke navnet. Høyesterett avviste anken fra Cohen, som i utgangspunktet har innrømmet at han fikk domenenavnet på falske premisser. Han ble da også dømt til å betale 435 millioner kroner i oppreisning til Kremen.

Kremen har imidlertid neppe noe å hente hos Michael Cohen. Han har vært på flukt siden han fikk dommen, og ble sist hørt fra etter et væpnet oppgjør med meksikansk politi.

Falske premisser

Derimot kan Kremen trolig vente seg en solid erstatning fra selskapet VeriSign, som ga Cohen domenenavnet på grunnlag av et forfalsket dokument. VeriSign må ut med svimlende 670 millioner kroner om Kremen vinner på alle punkter.

Det pornografiske, men etter amerikansk lov fullt lovlige nettstedet sex.com drar månedlig inn nesten tre og en halv million kroner i annonseinntekter.

Stikkord: internett