Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Oracle saksøkt for 11,7 milliarder

Selskapet J.D. Edwards mener Oracle har opptrådt ulovlig i tumultene rundt oppkjøpsforsøket av PeopleSoft. Nå vil de ha 11,7 milliarder kroner av databasegiganten.

Oracle
Saken har en lang og komplisert forhistorie. Oracle har lenge prøvd å kjøpe PeopleSoft, som er stor innen økonomisystemer. I går avviste styret i PeopleSoft budet fra databasegiganten.

– Urent trav

Selskapet J.D. Edwards, som lever av dataintegrasjon innen bygg- og oljebransjen, fikk nylig «go» av PeopleSoft til å kjøpe dem. Men kontrakten er ennå ikke underskrevet, og Oracle håper åpenbart at det ikke skal bli noe av.

Det er J.D. Edwards som nå går til sak mot Oracle på grunn av det de mener er urent trav i forbindelse med oppkjøpsforsøket av PeopleSoft.

Ikke råd til å tape

Mange analytikere mener det i virkeligheten er PeopleSoft som står bak, og at de bare skyver J.D. Edwards foran seg for å slippe store utlegg og dårlig PR om de taper.

I følge søksmålet (som i virkeligheten er to søksmål – ett i J.D. Edwards hjemstad Colorado og ett i Oracles hjemstat California) prøvde Oracle å blande seg inn i fusjonen mellom J.D. Edwards og PeopleSoft.

Dersom Oracle hadde lykkes med sitt oppkjøp av PeopleSoft, ville kjøpet av JD Edwards blitt en umulighet på grunn av amerikansk antitrustlovgivning.

Annonse
Stikkord: programvare