Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel advarer mot overklokking

Intel går krasst ut med advarsler mot hovedkortprodusenter som foretar uautoriserte modifikasjoner for å øke ytelsen på brikkesettene.

Intel 865 brikkesett
Abit, Asus og Epox har alle hovedkort i handelen basert på Intels 865 brikkesett.

Alle tre planlegger nå å tilby en BIOS-oppgradering som aktiverer den såkalte PAT (Performance Acceleration Technology) på disse kortene, og dermed utligner ytelsesforskjellen mellom 865 og det dyrere brikkesettet «Canterwood» 875.

Men denne fiffige BIOS-snarveien blir kraftig kritisert av Intel, som advarer hovedkortselskapene på det sterkeste mot denne uautoriserte oppgraderingen, skriver The Inquirer.

-Mister garantien

Samtidig advares kunder mot å kjøpe produkter som har blitt modifisert på denne måten.

– Brukere og maskinvareprodusenter som overklokker produktene kan ugyldiggjøre garantien på Intel-brikkesettene, og følgelig selv overta ansvaret for alle problemer og feil som vil kunne oppstå, sier en talsmann fra Intel.

– Når det gjelder 875P-brikkesettet, inklusive dennes PAT-egenskaper, blir dette designet, testet og validert av Intel for å sørge for en robust og driftsikker plattform. Denne type testing og validering har ikke blitt utført på 865 PE-brikkesettene, og kvaliteten på PAT-implementeringene som her blir gjort er det all grunn til å stille spørsmål ved.

Stikkord: Maskinvare