Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom tatt av uværet

Regnværet i Oslo-området i går førte til at NetComs kunder mistet kontakten. Men nå kan du ringe og sende tekstmeldinger igjen.

NetCom tilb.
NetComs Osloabonnenter fikk ikke summetone i morges og deler av formiddagen. Nå ser det ut til å løse seg.

Problemene fra tidligere i dag er nå i ferd med å løse seg. Kunder i Oslo sentrum vil nå kunne ringe og motta samtaler. Vi forventer at resten av Oslo og omegn er oppe i løpet av kort tid. Vi anbefaler våre kunder å slå av og på sin mobiltelefon for raskere å komme seg på nett, heter det i en melding som ble lagt ut på NetComs nettsted kl. 12.10.

NetCom-kunder i hele landet hadde problemer med å sende SMS og MMS. Også nettstedene til NetCom gikk ned. De var i morgentimene i dag ikke mulig å komme inn på, men er nå oppe og går igjen.

Uvær årsak

I en melding som lå ute på Netcom.no tidligere i dag het det:

Uvær i natt har forårsaket en strømsvikt i en av NetComs hovedsentraler. Dette medfører at en rekke av våre tjenester ikke er tilgjengelig. Områder som er berørt er Oslo sentrum vest, Bærum og Nordmarka. Ca 200 000 kunder vil ha problemer med å ringe og å bruke tjenestene MMS, SMS, Trådløs Bedrift og Kontant påfylling. Vi beklager de ulemper dette medfører for våre kunder. Det jobbes iherdig med feilretting og vi håper på en snarlig løsning.

I følge VG.no ble både Oslo Taxi og Aftenposten hardt rammet av kaoset. Begge er NetCom-kunder.

I følge samme avis er oversvømmelse i lokalet der selskapets switch står den direkte årsaken til strømbruddet. I går kveld var det uvanlig kraftig regnvær med torden i Oslo.

Annonse
Stikkord: internett, Mobil