Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MusicNet velger Microsoft

MusicNet har nå bestemt seg for å gå for Microsofts løsning for nedlasting og salg av musikk på nettet.

MusicNet
Etter at Apple viste både platebransjen og IT/telekom-bransjen at det går an å tjene penger på nett, har det bredt seg den reneste bonanza-stemning i leiren.

Etter at Apple har solgt over to millioner låter til 99 cent (litt under sju kroner) stykket, vil alle nå ha sin del av kaka.

Windows (nesten) overalt

MusicNet er AOLs musikk-tjeneste, og ble tidligere regnet som konkurrent til Microsoft-allierte PressPlay. Men nå vil altså begge bruke Microsofts Windows Media som plattform for sine tjenester ut mot kundene.

MusicNet har i dag over 100 000 abonnenter og tilbyr 350 000 låter som både streaming, nedlasting og brenning til CD. De har nylig fått friske penger fra investorene sine. En av dem er RealNetworks, som fortsatt holder på sitt eget format Real Audio.

Real også

Men også her er det bevegelse. Real kjøpte nylig musikktjenesten Rhapsody, som bruker Windows Media. Og Real har så langt ingen planer om å endre på det. Rhapsody er en del av Listen.com-selskapet, som Real sannsynligvis kjøper i sin helhet.

Annonse
Stikkord: internett, lydogbilde