Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft kjøper antivirus-selskap

Microsoft kjøper det rumenske antivirus-selskapet GeCad som et ledd i sin «Trustworthy Computing» satsing.

Microsoft har kjøpt selskapet og alle dets patenter, og vil i tillegg leie inn en del av selskapets ansatte for å drive utviklingen videre. Med sitt «Trustworthy Computing»-initiativ vil Microsoft rette seg mot de nær to tredelene av alle Microsoftbrukerne som ikke har oppdaterte antivirusprogrammer på sine maskiner.

Abonnement

Hvordan Microsoft skal anvende teknologien er ikke endelig klart, men hensikten er å gi sluttbrukerne mulighet for å abonnere på tjenesten, sier direktør Mike Nash i Microsoft Secure Business.

Frykter reprise

For antivirusselskapene er dette dårlige nyheter, og børsverdien på Symantec og Network Associates gikk noe ned etter kunngjøringen fra Microsoft. Da Microsoft på 90-tallet tok opp konkurransen i nettlesermarkedet reduserte de markedslederen Netscape til en fotnote i datahistorien. Nå frykter mange en reprise.

Ikke det samme

Gene Hodges i Network Associates ser imidlertid flere forskjeller fra nettleserkrigen. Nettlesere er mye enklere enn antivirus, sier han. Blant annet fikk ikke nettleserne PC-en din til å krasje om du ikke hadde en leverandør som raskt kunne levere deg beskyttelse, sier han.