Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel med supertransistor

Tri-Gatetransistor er flyttet fra å være et forskningsprosjekt til å bli et utviklingsprosjekt melder Intel.

Men det er ennå ikke sikkert at vi noen gang vil få se Tri-Gatetransistorer i ferdige prosessorer fra Intel. Transistoren vil la elektrisitet flyte friere inne i en brikke, og er en av flere alternativer som kan gjøre det mulig for Intel å følge Moores lov også i siste halvdel av dette tiåret.

Øker overflaten

Små transistorer lekker elektrisitet, noe som fører til økt strømforbruk og oppheting. Tri-Gatetransistorer skal redusere dette problemet ved å øke overflaten på porten som styrer strømmen av elektrisitet, melder Cnet.

Tunnel

Tradisjonelle transistorer er flate og lar strømmen passere direkte under seg. Tri-Gatetransistorer er som små tunneler der strømmen glir på den innvendige overflaten. I laboratorier har Intel laget slike transistorer der porten måler 30 nanometer.

Smått

Transistor er de små av/på-bryterne som satt i system utfører kalkulasjoner i en datamaskin. Hvor lang en nanometer er finner du ved å ta en meterstokk og kappe den i en milliard like store deler.

Stikkord: Maskinvare