Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Forbyr mobiltelefon i badet

YMCA Australia er først ute mot et totalt forbud mot bruk av mobiltelefoner i garderober. De nye kameramobilene har skylda.

Frykten for at kameramobiler skal brukes på en krenkende måte har ført til at australske YMCA rett og slett vil forby mobiltelefoner i garderober og skifterom. Telefonene kan misbrukes til snikfotografering av personer i det som skal være private situasjoner.

Forebyggende

YMCA eier mer enn 300 treningssentre og badeanlegg over hele Australia. – Dette er et forebyggende tiltak og kommer ikke som resultat av at vi har oppdaget noe misbruk, sier Bob Nicholson, som er generalsekretær i australske YMCA.

Fordi det kan være vanskelig å skille mellom kameramobiler og andre mobiler vil det bli innført et generelt forbud mot mobiltelefon.

Også livredningsselskapet RLSS (Royal Life Saving Society) går inn for forbud, og vil ha mobiltelefoner bannlyst i 3.000 offentlige badeanlegg.

Brukt i fengsel

Forbudet kommer bare få dager etter at et mobilkamera ble brukt for å fotografere en finanskjendis første døgn som fange i et australsk fengsel. Bildet ble førstesideoppslag i avisen Sydney Sunday.

Annonse
Stikkord: Mobil