Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SPILLTEST: Tropico 2

Dundre mine kanoner! Endelig et fullstendig lovlig piratprogram.

Tropico lot deg ta kommandoen over en spirende bananrepublikk. I Tropico 2: Pirate Cove er det sjørøverne som tar seg av sigarføringa, og som strategispill å regne er resultatet besynderlig underholdende.

Røverhistorier

Idéen er å sette opp en velfungerende og utstyrt sjørøverøy, som fungerer som operasjonsbase for havets rabbagaster. Du står ansvarlig for å rekruttere pirater, bygge skip, produsere våpen, og å underholde piratene så godt du kan når de ikke er ute og røver.

Du har to primære ressurser i dette strategispillet. Det ene er arbeidskraft, som kommer helt gratis i form av fanger – enten tilfeldig skipbrudne, mannskap du har kidnappet fra siste tokt, eller «diplomatiske» tilskudd fra dine allierte krefter i 1600-tallets Europa – være det Spania, England eller Frankrike.

Den andre ressursen er øya du starter på, hvor du som regel finner spredte forekomster av fruktbar jord egnet for kornproduksjon, papaya, bananer eller tobakk. Du bør også snarest sette opp en gruve for å utvinne jern – vesentlig for å kunne produsere både sabler, kanoner, og muskedundre (hvis du ikke vil handle dyrt utstyr på svartebørsen).


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Temptation Island

Sjørøvere, som folk flest, har naturligvis en rekke behov. Og det er naturligvis opp til deg å dekke dem…eller la være. Piratene krever en stødig tilførsel av grog, øl, rom, bakverk, spillebuler, horer, treben, pirathatter og papegøyer. Og det meste av dette krever en god del ressurser og faglært personell for å gjennomføre, inkludert hattemakere og fugleoppdrettere, som du ofte må kidnappe fra nærliggende kolonier.

Hver enkelt fange eller pirat har sine egne meninger, følelser, og ferdigheter – litt som i the Sims – og det kan ofte være lurt å godt hånd om de dyktigste. Men nøyaktig hvor mye hensyn du vil ta til dine nærmeste er helt opp til deg. Her viser Pirate Cove seg fra en av sine beste sider, ved at det er helt opp til deg å utarbeide den strategien du synes er mest hensiktsmessig.

For eksempel kan du velge å behandle piratene dine som de beistene de er, og heller bytte de ut med nye rekrutter når de slår seg vrange. Har du mer langsiktige perspektiver, kan du gjøre øya di til et realt sjørøverparadis, hvor dine dyktigste kapteiner kan slå store villaer og leve i stor luksus mellom toktene. Avhengige av hvilke mål du har satt deg (eller hva som er definert i scenariet du har valgt å spille), kan tilsynelatende tvilsomme strategier ofte vise seg å være de mest effektive.

Et piratprogram verdt pengene

Til tross for noe gammelmodig grafikk og mangel på flerspillermuligheter kan vi ikke annet enn å gi Tropico 2: Pirate Cove tommelen opp.

Mulighetene for å skreddersy og stille inn vanskelighetsgraden etter behov er gode, de forskjellige spillene såpass varierte, og hele opplevelsen er engasjerende nok for alle med sansen for noe langtekkelig strategi.

Annonse
Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt