Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fisker fanget data-ørret

En fisker fra Minnesota fikk en fin ørret på kroken, stekte og spiste den. Fisken hadde en liten datamaskin i magen.

Ørretfiske
Fiskeren Larry Mattson tok ut den knøttlille modulen før han satte til livs fiskekadaveret. Han ringte til og med nummeret som sto på datamodulen for å sjekke. Nummeret tilhørte Great Lakes Indian Fish and Wildlife Commission.

Fikk dusør

Der fikk han vite at han burde ha sendt tilbake hele fisken inntakt, med bein og innvoller. Likevel kunne Mattson innkassere 100 dollar (676 kroner etter dagens kurs) i belønning for å ha funnet datamaskinen. Det viktigste var tross alt datalageret, fikk han vite. Hele 19 måneder med vanntemperatur og strømforhold var lagret på den lille modulen.

Sjekker vannet

Maskinen ble brukt for å overvåke vannforholdene i Great Lakes-området i grenseområdene mellom USA og Canada. Great Lakes Indian Fish and Wildlife Commission har siden november 2001 plassert 124 mini-datamaskiner i fisk i vassdraget, melder det kanadiske nettstedet Canoe.

Annonse
Stikkord: Maskinvare