Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tidsmaskin mot hackere

Forskere ved University of Michigan mener å ha kommet opp med en idiotsikker måte å gardere seg mot uønskete databesøk.

Hacking vignett
Noen datasystemer har allerede sikkerhetsrutiner på plass som logger enhver endring som gjøres til systemets harddisker, slik at en backup lett kan stables på fote hvis ulykken (tilfeldig eller tilsiktet) skulle inntreffe.

Men CoVirt, det store «virtuelle tidsmaskin»-prosjektet som nå er under uvtikling ved University of Michigan, tar konseptet et skritt lengre.

Her logges absolutt all inndata, prosesser, og nettverksbeskjed fra samtlige brukere på samtidig – angivelig uten at eventuelle hackere har den minste anelse om det.

Spol tilbake innbruddet

Nyttverdien til CoVirt er dermed ikke begrenset til å bare reverterer systemer til et tidligere stadie etter et datainnbrudd. Ved hjelp av en fiffig Backtracker-applikasjon kan man også studere et angrep i minste detalj etter at det har blitt gjennomført

– Ikke bare kan vi snu tiden tilbake for å rette opp skadene gjort etter et angrep, men vi kan også gå tilbake til et hvilket som helst punkt i innbruddet og observere nøyaktig hvordan inntrengeren gikk frem, sier prosjektleder Peter Chen til nettstedet NewsFactor.

Les mer om CoVirt på universitetets hjemmesider.

Annonse
Stikkord: programvare