Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bank-virus sprer seg lynraskt

Norske banker advares nå mot ormen Bugbear.B. Viruset retter seg spesielt mot bankvesenert, og infiserte 25 000 maskiner på en og en halv time.

En ny, aggressiv orm har i løpet av døgnet spredt seg raskt over hele verden, melder det norske sikkerhetsselskapet Norman.

Norske banker

Foreløpige analyser av ormen viser at den inneholder omkring 1.400Internett-adresser (domenenavn), for det meste banker spredt over heleverden. På listen finnes også norske og nordiske banker.

Norman har så langt ingen informasjon om hva disse listene er ment brukt til, menvil allikevel tilråde banker om å være spesielt oppmerksomme.

Tradisjonelt virus

W32/[email protected] er en variant av [email protected] og sprer seg via automatisk genererte e-post ogdelte ressurser i nettverk. Spredning skjer som tradisjonelt ved denne typeormer ved at brukere åpner vedlegg med ormen. Navn på e-poster og vedleggvarierer sterkt. Ormen infiserer programfiler og forsøker å setteantivirusprogrammer og brannmurer på infiserte maskiner ut av spill.

Oppgradert til nivå 1

F-Secure har oppgradert trusselstatusen til nivå 1. Dette gjorde de etter å ha mottatt rapporter om at hele 115 land var berørt, og at vuiruset hadde infisert 25 000 maskiner på en og en halv time.Også Symantec advarer mot ormen, men nevner ikke banker spesielt.

Annonse
Stikkord: internett, virus