Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Palm sluker Handspring

For fem år siden brøt grunnleggerne av Palm med selskapet og startet Handspring. Til høsten er de tilbake i «gamleselskapet».

Palm Handspring
Palm ønsker å styrke sin posisjon ved å kjøpe opp Handspring. Kjøpet finansierer Palm med aksjer, og de tre grunnleggerne og hovedaksjonærene i Handspring, Jeff Hawkins, Donna Dubinsky og Ed Colligan skal alle ha sagt at de vil stemme for tilbudet fra Palm.

Oppkjøp på oppkjøp

Hawkins og Dubinsky er ikke bare grunnleggere av Handspring. Det var også de to som i 1992 grunnla Palm. Selskapet ble i 1995 kjøpt opp av U.S. Robotics, som to år senere ble kjøpt opp av 3Com. I 2000 ble Palm skilt ut av 3Com som eget selskap.

Handspring

De første lommedatamaskinene fra Palm kom i 1996 (Palm Pilot 1000 og 5000). To år senere, i 1998, valgte Hawkins og Dubinski sammen med Colligan å bryte ut av Palm for å starte på nytt. Selskapet Handspring ble kjent for å lage Palm-lignende PDA-er med port for tilleggsenheter, såkalte Springboards.

Treo

Etter en bra start gikk det snart nedover med Handspring, som sluttet å lage vanlige PDA-er for å konsentrere seg fullt og helt om PDA-telefonen Treo. Handspring har hele tiden benyttet Palm OS, om enn med noen tilpasninger.

Splittet Palm

Palm har også slitt med røde tall, og valgte til slutt å splitte selskapet i to. Det ene selskapet, PalmSource, tar seg av utvikling og lisensiering av operativsystemet, mens Palm Solutions produserer og selger lommedatamaskinene Zire og Tungsten.

Palm håper oppkjøpet av Handspring skal styrke selskapets posisjon som ledende innen PDA-markedet.

Stikkord: Mobil