Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Virus fra Bill

En av de mest aktive virusplagene for tiden er nettopp satt løs i ny versjon. Og det er nok neppe Bill Gates som står bak, uansett hva adressen sier…

I likhet med de fleste andre har du sikkert blitt gørrlei av diverse meldinger fra [email protected] i innboksen din de siste ukene.

Viruset som disse mailene inneholder viser at ormevirus fremdeles er et massivt problem, og at folk generelt er for lite flinke til å passe på hvilke vedlegg de åpner.

SoBig.C

Denne helgen ble en ny versjon av det såkalte SoBig-viruset oppdaget, og denne gang er utsprunget en mail fra [email protected] Allerede er spredningen stor, forteller virusovervåkere som britiske MessageLabs, etter hvert som folk nysgjerrig klikker på vedlegget som angivelig er sendt rett fra Microsoft.

SoBig, også kjent som Palyh eller Mankx, oppfører seg relativt tradisjonelt, ved å infisere maskinen din og deretter sende seg selv videre til alle kontaktene dine.

Surfer på egenhånd

Men samtidig kontakter viruset flere sider på nettet for å laste ned programvare til den infiserte maskinen. Disse linken er for tiden ikke aktive, men virusanalytikere spekulerer i at viruskoderen planlegger å aktivere disse ved et senere tidspunkt.

En teori går også ut på at de forskjellige SoBig-virusene er programmert med kortvarig levetid med vilje, slik at opphavsmannen stadig kan forbedre teknikken sin og slippe nye versjoner av viruset.

Stor spredning

MessageLabs regner nå SoBig som en alvorlig trussel, selv om det fremdeles er den gamle slageren Yaha som spres hyppigst.

For mer teknisk informasjon, og rettningslinjer for hvordan man kvitter seg med SoBig, se HER

Annonse
Stikkord: internett, virus