Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft og AOL venner

Microsoft punger ut med 4,9 milliarder kroner til erkefienden AOL. Nå er rivalene perlevenner.

America Online (AOL)
Avtalen forutsetter at AOL dropper alle søksmål mot Microsoft. AOL-gruppen har som kjent ligget i rettslig strid med Microsoft i flere år. Stridens eple har vært Microsofts motvilje mot å legge inn AOL-tjenester i Windows. Det har blant annet ført til en motvilje i AOL mot å bruke Microsofts tjenester i sitt tilbud.

AOL er verdens største medieselskap, og en dominerende Internett-tilbyder i USA.

MS-programvare i pakke

Nå er problemene løst. Microsoft gjør opp for seg med 750 millioner dollar (om lag 4,9 milliarder kroner). Samtidig skal AOL legge inn både Internet Explorer, Windows Media 9 og MSN Messenger som standardvare i pakken sin.

De to selskapene vil fra nå av samarbeide om å utvikle og tilrettelegge programvare. Blant annet vil AOL tas med i utviklingen av Microsofts nye operativsystem med kodenavnet Longhorn.

Skal distribuere AOL

I tillegg lover Microsoft å hjelpe AOL med distribusjon av startpakker for Internett til PC-kjøpere over hele verden. AOL står betydelig svakere i Europa enn på hjemmemarkedet. Med Microsoft i ryggen håper de dette vil endre seg.

Stikkord: internett, programvare, windows