Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lager supermaskin av 70 PS2-er

Amerikanske forskere har bygd et «supercomputing»-system av en drøss med billige spillkonsoller.

National Center for Supercomputing Applications ved universitet i Illinois har tatt seg en snartur ned på det lokale el-markededet og handlet forbrukerelektronikk for nærmere 400 000 kroner. Deriblant 100 stk. Playstation 2-konsoller, hvorav 70 nå tar seg av hovedprosesseringen i et eksperimentelt forskningssystem.

Superkraftig

Det antas at PS2-nettverket er i stand til å utføre en halv billion (500 milliarder, eller en halv amerikansk trillion) operasjoner i sekundet, noe som holder godt til betegnelsen supercomputer. Hovedsaklig er det den Playstation-spesifikke Emotion Engine-grafikkprosessoren som får kjørt seg, skriver CNet News.

Forskerne sier at det Playstation 2-baserte systemet riktignok vil ha noe begrenset anvendelsespotensiale, men har allerede hatt god nytte av det i utførelsen av krevende kvantesimuleringer.

Valget falt på Playstation 2 hovedsaklig fordi Sony har gjort det enkelt å installere Linux på maskinen, noe som det (for å si det mildt) langt fra er lagt til rette for på Xbox.

Stikkord: playstation, spilltester